LANGPANNE SJOKOLADEKAKE
300 g meierismør
600 g farin
3,5 dl melk
4 egg
500 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
3-4 ss siktet kakao
Glasur:
300 g melis
120 g meierismør
6 ss sterk, kald kaffe
3 ts vaniljesukker
2 ss siktet kakao
Smør (kan erstattes av margarin) og sukker røres hvitt og porøst. Deretter tilsettes egg og melk vekselsvis med resten av "det tørre". Røren helles i langpanne som enten er smurt eller kledt med bakepapir i bunnen.
Stekes midt i ovnen ved 175º i ca 30 minutter.
Glasuren smøres på avkjølt kake (enten i pannen, eller vendt ut av pannen). Pynt gjerne med nonstop, kokos, seigmenn e.l. Kakestykkene tar seg godt ut dersom du skjærer snipper/ diagonalt.
Denne ser aldeles nydelig ut! Tror jeg må låne denne oppskrifta :D
SvarSlettJa det må du bare gjøre :) Kommer nok bare til å bruke denne oppskrifta på sjokoladekake fremover jeg nå ;D
SvarSlett